|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||


Sunday, January 31, 2010

TOUR TO PERAK



mempelai yang salinG memandang. tersipu-sipu malu agaknye. simple and very sweet.





mempelai baru turun kereta.nice car actually.(lupe nak amik gambar kereta). simple dressing by en Nafis n wife (Fauziah)





gambar PEKA-PEKA kolej kediaman dan JPM Universiti of Kuala Lumpur Royal College of Medicine Perak.





hohoho...gambar En Zul menerima cenderahati dari pihak JPM RCMP






my pic at Dataran Ipoh. nampak macam kat overseas kan??hohoho.ramai orang cakap camtu. wtih the dressing and the background. merely looks like in overseas..hohoho


Pada 29 Januari, Peka telah mengadakan satu lawatan ke Universiti of Kuala Lumpur Royal College of Medicine Perak. by the way, sambil menyelam minum air dan pada hari itu juga En Nafis selaku pemangku pengetua Kolej Kediaman 1 mengadakan walimah di tempat beliau iaitu di Jelapang.

About the 'walimah'

First, walimah tu di buat di dalam dewan bukan seperti jangkaanku.ku fikirkan beliau adakan di rumah. dewan seberguna tu tidak besar sangat sekitar memuatkan dalam 250 orang. ada lebih kurang 25 meja dan 1 meja muat 10 orang.25x10=250. simple calculation.hohohoho..

second, perkara yang menjadikan majlis tu menarik adalah dengan adanya DJ untuk majlis kenduri kahwin.dan DJ ni bukan sebarangan DJ, DJ old school.entah sape name pakcik tu.agak slow tapi ok ar. lagu-lagu yang dibawa pun lagu-lagu pengantin dan lagu-lagu nasyid cinta.huh..which of coz lagu-lagu lame menjadi pilihan.biar pun lame tapi masih menyengat.hoho..cayalah pakcik..(lupe plak nak amik gambar pakcik tu)

ad jugak satu lagi daya penarik majlis itu iaitu 'DIN CENDOL SPECIAL'.hohoho.cendol free bang ooi...dah free ape lagi,bermangkuk-mangkuk budak ni kerjakan.huhu..

pastu dalam pukul satu kami bertolak ke RMCP

About RMCP

their college not so big.even their hostel is scattered around Ipoh. cumenye, ape yang menariknye dekat RMCP ni, they are well organized.even mase kami datang pun,takde staf yang follow mereka. everything on their own.dari mase menyambut hinggalah minum petang dan balik. according to their stories.RCMP is only about 5 years and yet they have been to many places overseas. and the latest they are planning on going to Australia after doing 'baktisiswa' at Padang Indonesia. quite Impressive. They are our junoir in college building, but yet they are more advance in doing activities. one more thing is they do the activities by their own.
kita pergi lawatan pun Under TNCAA. mereka pergi atas usaha mereka sendiri.

sebenarnya kami agak kecewa kerana kami pergi pada masa yang silap ar. sekiranya kami pergi pada weekdays, kami akan dibawa melawat ke rumah mayat.huhu..agak seram tapi rase nak pergi tu tinggi.ramai nak pergi tapi tak boleh coz xde staff yang jaga.


memang menyeronokkan dan banyak input dari sana.haa..sebelum terlupa. nak story ckit. di sana ada satu persatuan paling aktif. ISC, Islamic Student Club..kelab paling aktif di sana..banyak aktiviti yang dijalankan.yang akan datang ni 7 februari ni ada seminar mencari cinta daripada ustaz hasrizal.pengarang buku aku terima nikahnya.. bagus tu, Uni KL under Mara can be such good college.

huh, banyak lagi story sebenarnye.cukup ni dulu lah.nanti-nanti folo up lagi..

2 comments:

Mohd Izzuddin said...

haha.. good post... aku bl la plak nk post ek..xde ms ar beb

.[F].[A].[L].[C].[O].[N]. said...

RCMP la....bkn RMCP...hihihi..kn dieorg terbce...marah lak..huhuhu